Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za budžet, rad i transfere

23.11.2022

Komisija za budžet, rad i transfere održala je danas redovnu sednicu, kojom je predsedavao predsednik Armend Muja.

Na ovoj sednici je izglasan godišnji finansijski izveštaj Akademije pravde za 2021. godinu, o kojem su diskusije završene na prošloj sednici.

Komisija je podržala i godišnji izveštaj Regulatorne komisije za javne nabavke za 2021. godinu, dok sa četiri glasa Protiv i tri Za nije podržan godišnji izveštaj Tela za razmatranje javnih nabavki za 2021. godinu.

Sednica je nastavljena razmatranjem godišnjeg finansijskog izveštaja Autoriteta za civilno vazduhoplovstvo za 2021. godinu, koji je predstavio direktor Bujar Ejupi.

Ejupi je rekao da su troškovi ove institucije minimalni, jer ceo budžet ide na plate i dnevnice i na robu i usluge, dok je dodao da su 2021. godine imali manje troškova, pošto su smešteni u državni objekat, a ne u iznajmljeni objekat kao što je bilo do 2020. godine.

Ejupi je rekao da su prihodi ACV-a za 2021. godinu bili blizu tri miliona evra i da je 100 odsto potrošeno na plate i dnevnice, dok je 86 odsto potrošeno na robu i usluge.

Nakon prezentacije, članovi Komisije postavili su brojna pitanja direktoru ACV-a, sa posebnim naglaskom na tarife za kompanije koje koriste teritoriju Kosova za vazdušni saobraćaj.

Nakon što je rasprava iscrpljena, godišnji finansijski izveštaj ACV-a nije stavljen na glasanje zbog nedostatka kvoruma.

Zbog nedostatka kvoruma, nije razmotren ni izveštaj o troškovima Skupštine Kosova za devetomesečje 2022. godine, koji je odložen za narednu sednicu.