Skupština Republike Kosova

Sa sednice Komisije za ljudska prava, polnu ravnopravnost, za nestala lica, žrtve seksualnog nasilja u ratu i peticije 

07.05.2024

Komisija za ljudska prava, polnu ravnopravnost, za nestala lica, žrtve rata seksualnog nasilja i peticije održala je danas sledeću sednicu, koju je predvodila Duda Balje, predsednica.

Na ovoj sednici vezano za razmatranje peticije radnika KAP, pred članovima komisije pozvani su Izvršni direktor i predsednik Borda direktora Kosovske agencije za privatizaciju.

Od strane predstavnika KAP, povodom peticije koja se odnosi na rodnu ravnopravnost, koju su sprovele radnice ove agencije, istaknuto je da su uložili napore da povećaju rodnu zastupljenost, uz obećanje da će se još više angažovati u pravcu poboljšanja i povećanja rodne zastupljenosti.

Dalje, predsednica Komisije Duda Balje, povodom podignute peticije, bila je zainteresovana da sazna više o rodnoj zastupljenosti u KAP-u, nudeći podršku ovoj komisiji, istovremeno zamolivši istu da se ozbiljnije pozabavi ovim pitanjem.

I drugi poslanici, članovi ove komisije, izrazili su zabrinutost povodom peticije koju su podneli radnici KAP, tražeći da se preduzmu mere u tom pravcu.