Skupština Republike Kosova

Građani Đakovice i Peći raspravljaju o Nacrtu zakona o mladima

29.04.2024

Komisija za obrazovanje, nauku, tehnologiju, inovacije, kulturu, omladinu i sport održala je javnu raspravu o Nacrtu zakona o mladima u Opštini Đakovica i Peć.

Arjeta Fejza, predsedavajuća radne grupe, Arijeta Rexhepi, članica, kao i poslanik Agon Batusha iz Grupe mladih poslanika, predstavnici direkcije za mlade na opštinskom nivou, predstavnici OEBS-a, lokalnih omladinskih organizacija učestvovali su na ovim javnim raspravama, kao i druge interesne grupe.

Predsedavajuća radne grupe za Nacrt zakona o mladima, poslanica Arjeta Fejza, zahvalila se prisutnima na učešću na javnoj raspravi, ističući da će se ovim nacrtom zakona regulisati mnoga pitanja za mlade i omladinske aktivnosti na Kosovu. S tim u vezi, ona je dodala da će za ovaj nacrt zakona biti održane još četiri javne rasprave, uključujući sve regionalne centre.

Članovi Komisije i drugi relevantni akteri koji su učestvovali na ovoj javnoj raspravi, dugo su raspravljali o sadržajnim aspektima ovog nacrta zakona, istovremeno dajući sugestije, komentare i preporuke u pojedinim članovima nacrta zakona, kako bi se regulisao dotični obim na najbolji mogući način. 

Predsedavajuća Fejza se zahvalila svim prisutnima na učešću, uveravajući ih da će sve primedbe, sugestije i preporuke biti razmotrene i uvrštene prema procenama, kako bi se napravio što sadržajniji, primenljiviji i sveobuhvatniji zakon.