Skupština Republike Kosova

Čelnik Skupštine Konjufca primio je delegaciju Međunarodnog republikanskog instituta

30.07.2021

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca primio je danas delegaciju Međunarodnog republikanskog instituta (IRI), sastavljenu od bivših članova Kongresa SAD, Peter Roksam i Nick Rahall, i osoblja glavnog sedišta IRI u SAD i Kosovo, Nesti Gjeluci, Maggie Stewart, Erin McMenamin, Marta Onorato i Betime Hoxha. 

Članovi delegacije Međunarodnog republikanskog instituta, nakon što su izrazili saučešće žrtvama tragične nesreće koja se dogodila u nedelju u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, upoznali su predsedavajućeg Skupštine Konjufcu sa aktivnostima i projektima ovog Instituta, sa posebnim fokusom na organizovanju peto dnevnog događaja sa predsednicima parlamentarnih grupa u okviru programa Demokratsko partnerstvo u Predstavničkom domu (HDP).

Predsednik Skupštine Konjufca pohvalio je doprinos IRI-a u unapređenju zakonodavnih reformi u zemlji i izrazio spremnost za dalje produbljivanje saradnje. 

Američki Kongres osnovao je Međunarodni republikanski institut 1983. godine kao podršku konsolidaciji demokratija i vladavine zakona u svetu.