Vesti

Sa nastavka plenarne sednice

Ponedeljak, 30.07.2018
Skupštine Republike Kosova nastavila je danas sednicu sa nedovršenim tačkama sa sednice od 26. jula. Sednicom je predsedavao Xhavit Haliti, potpredsednik (delom sednice predsedavala je potpredsednica Aida Derguti i Kujtim Shala).

U toku današnjeg dana, sednica je nastavljena parlamentarnom debatom o dijalogu sa Srbijom. Na ovoj debati prisutan je bio i premijer Ramush Hradinaj koji je govorio u vezi dijaloga sa Srbijom u odnosu na završni sporazum, pomirenju i pitanju nestalih lica.

Haradnij je istakao da se Vlada bavila kategorijama koje zaslužuju posebnu pažnju, ali prema njemu, zbog osetljivosti pitanja, nije informisana javnost.

Takođe, Haradinaj je govorio i o pomirenju sa Srbijom. U vezi sa tim je istakao da pomirenje sa Srbijom ne podrazumeva praštanje počinjenih zločina, ali prema njemu to podrazumeva uspostavljanje bilateralnih odnosa između dve zemlje. Poslanici iz redova svih parlamentarnih grupa zastupljenih u Skupštini diskutovali su o dijalogu sa Srbijom , predstavljajući mišljenja i stavove .

Nakon diskusije poslanik iz redova PSD-a Visar Ymeri, podneo je predlog rezoluciju i zahtevao podršku poslanika.
Zbog nedostatka kvoruma ova tačka dnevnog reda nije stavljanja na glasanje.

Predsedavajući Haliti je zaključio prolećno zasedanje Skupštine Kosova.

 

Nga vazhdimi i seancës plenare Nga vazhdimi i seancës plenare Nga vazhdimi i seancës plenare