Vesti

Sednica za ekonomski razvoj ...

Sreda, 18.07.2018
Komisija za ekonomski razvoj, infrastrukturu, trgovinu, industriju i regionalni razvoj, održala je danas javnu raspravu, na kojoj je diskutovano o Nacrtu zakona o izmeni i dopuni Zakona o vozilima, koji je pokrenuo Mergim Lushtaku, poslanik.

Predstavnici Ministarstva za infrastrukturu, Agencije za registraciju vozila, Odeljenja za evropsku integraciju, Privredne komore Kosova i Privredne Američke komore, Poslovnog udruženja Kosova, Kosovske policije, Autoriteta za konkurenciju, Fakulteta za mehaničku inženjeriju, Udruženja za tehničku kontrolu, kao i predstavnici raznih organizacija, prisutni na ovoj raspravi, opširno su diskutovali o sadržaju ovog Nacrta zakona i dali svoje primedbe i sugestije na pojedine članove Nacrta zakona.

Na početku, predsedavajuća Sala Berisha - Shala, naglasila je značaj ove javne rasprave i predloga prisutnih u cilju poboljšanja ovog Nacrta zakona, konkretno članova 44, 63 i 89.

U nastavku, predstavnik Ministarstva za infrastrukturu izjasnio se protiv izmene Nacrta zakona, jer to stvara mogućnost za poremećaj tržišta za uvoz vozila, koji, prema njegovom mišljenju, su na štetu sigurnosti drumskog saobraćaja i zdravlja građana.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno odeljenja za registraciju vozila i odeljenja za Evropske integraciju podržali su izmenu i dopunu Nacrta zakona o vozilima. Dalje odeljenje za evropske integracije predstavilo je predloge za moguću izmenu bazičnog zakona.

Takođe, predstavnik Fakulteta za mehaničku inženjeriju dao je svoj predlog za izmenu sadržaja ovog Nacrta zakona.

Predstavnici INDEP-a, u ime ovog instituta, protivili su se izmeni - dopuni Nacrta zakona, naglašavajući da postoje mnogi elementi u članovima koje treba razmatrati.

Predstavnici Privrednog udruženja Kosova podržali su izmenu i dopunu ovog Nacrta zakona.

Kosovski autoritet za konkurenciju, Privredna komora Kosova, Američka privredna komora i udruženje za tehničku kontrolu, takođe su dali svoje predloge za dopunu ovih članova.

U drugom delu javne rasprave, članovi Komisije su dali svoje primedbe i sugestije u vezi Nacrta zakona o vozilima.

Nga dëgjimi publik i Komisionit për Zhvillim Ekonomik...Nga dëgjimi publik i Komisionit për Zhvillim Ekonomik...