Vesti

Veseli: Civilno društvo, produktivni partner javnih institucija

Sreda, 16.05.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, danas je na aktivnosti organizovanoj od KDI-a istakao da je civilno društvo , u svim procesima državnosti i demokratizaciji naše zemlje bilo produktivni partner javnih institucija i političkih partija.

Primer ovog partnerstva Skupštini Kosova , prema Veseli je rad Demokratskog instituta Kosova, u čijem nizu je i ova aktivnost.

Predsednik Skupštine je istakao da su projekti KDI vrednost kulture kosovskog parlamentarizma.

"Kada ističem ovo imam u obzir projekte koji su uticali na unapređivanje osnovnih standarda rada Skupštine. To je pozitivno uticalo na povećanje transparentnosti i polaganja računa Skupštine pred javnošću. Monitorisanje procesa izrade zakona, pozitivno je uticalo u povećanju njihovog kvaliteta.
Informisanje građana u zakonodavnom procesu je preduslov da se poveća učešće i njihov uticaj u ovom procesu", istakao je Veseli.

Čelnik Skupštine je dodao da demokratska edukacija ojačava građane, čini proaktivnijom i zahtevnijom u odnosu na njegove predstavnike. Ova platforma koja se danas prezentuje je u duhu ovog doprinosa za unapređivanje naše zastupajuće demokratije.

Predsednik Skupštine Veseli je istakao da Skupština Kosova ima kritični stav civilnog društva, za savete, ideje i profesionalnu asistenciju.

"Ojačavajući demokratske standarde upravljanja, mi ubrzavamo put evropske integracije naše zemlje. Ojačavajući i unapređujući demokratsko upravljanje mi stvaramo neophodne uslove za ekonomski razvoj zemlje i povećanje socijalne dobrobiti građana. Građanstvo o dobrobit su neodvojivi, istakao je u njegovom izlaganju predsednik Skupštine Veseli.

 

Veseli: Shoqëria civile, partner produktiv i institucioneve publike Veseli: Shoqëria civile, partner produktiv i institucioneve publike Veseli: Shoqëria civile, partner produktiv i institucioneve publike