Skupština Republike Kosova

Predsednik Konjufca i ambasador Orlande pričaju o unapređenju saradnje između Kosova i Italije

17.01.2020

U nizu sastanaka sa predstavnicima stranih diplomatskih misija u našoj zemlji, predsednik Skupštine Republike Kosovo, Glauk Konjufca, dočekao je danas na sastanku ambasadora Italije na Kosovo, Nicola Orlande. 

Italijanski diplomata čestitao je predsedniku Skupštine Konjufca prilikom izbora za predsednika Skupštine Republike Kosovo.

Predsednik Skupštine Konjufca zahvalio se ambasadoru Italije na podršci datoj od strane njegove zemlje za Kosovo u različitim vremenima i okolnostima, gde je naglasio da se ova podrška treba nastaviti i ubuduće.  

Konjufca je naglasio da za Kosovo je od suštinskog interesa podrška zvaničnog Rima, kao u međunarodnom pogledu, tako i u unutrašnjem aspektu, kao što je ekonomski razvoj, povećanje blagostanja građana, ojačanje vladavine zakona kao i dalje konsolidacije demokracije.

Ambasador Orlande, je sa njegove strane potvrdio angažovanje Italije za napredno evropsko integrisanje Kosova i Zapadnog Balkana.

Konjufca i Orlande bili su istog mišljenja da, dobri i sveobuhvatni odnosi između Kosova i Italije, se mogu proširiti i dalje ojačati u oblastima obostranog interesa.