Skupština Republike Kosova

Predsednik Glauk Konjufca primio je poslanika u Parlamentu Švedske Adnan Dibrani 

08.04.2024

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Glauk Konjufca primio je danas poslanika u Parlamentu Švedske, poreklom sa Kosova, Adnan Dibrani i Arbër Gashi, koji je trenutno uključen u lokalnoj samoupravi u Švedskoj i čeka da postane poslanik u Parlamentu Švedske u slučaju izbora Adnan Dibrani za Evropski parlament.

Na srdačnom sastanku razgovaralo se o aktuelnim dešavanjima i političkim procesima kroz koje prolazi naša zemlja, o dostignućima u mnogim oblastima, kao i o ciljevima i izazovima koje Kosovo ima pred sobom.

Čestitajući poslaniku Dibrani i kandidatu Gashi za postignute uspehe u političkom i institucionalnom životu Švedske, predsednik Konjufca je ocenio da je od posebnog značaja integracija naših sunarodnika u javni život drugih zemalja, u kojima žive i rade.

Čelnik Skupštine je rekao da je slučaj poslanika poreklom sa Kosova u Parlamentu Švedske i drugih tamošnjih političkih aktivista, najbolji primer ove integracije, što istovremeno služi i kao most između zemlje u kojoj žive i one iz koje dolaze, odnosno Kosova.

Poslanik Dibrani i kandidat Gashi obavestili su predsednika Konjufca o njihovom radu i angažovanjima u političkom životu Švedske i aktivnostima švedskog parlamenta.