Skupština Republike Kosova

Sednica Komisije za javnu administraciju,  lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj

02.08.2022

Komisija za  javnu administraciju,  lokalnu samoupravu, medije i regionalni razvoj, pod rukovodstvom predsedavajuće Doarse Kice Xhelili, održala  je danas redovnu  sednicu na kojoj je u načelu razmatrano  Nacrt zakona za izmenu i dopunu zakona koji se odnose na racionalizacija i uspostavljanje linija odgovornosti Izvršnih agencija.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova pozvani su da pred komisijom izveštavaju o ovom nacrtu zakona. Ovom prilikom zamenik ministra Bardhyl Dobra je predstavio i obrazložio dotični  nacrt zakona. Prema njegovim rečima, u okviru reforme administracije, odnosno drugim talasom racionalizacije agencija, ovim nacrtom zakona predviđeno je da se Agencija za radijacionu i nuklearnu bezbednost i Agencija za energetsku efikasnost transformišu u departmane u okviru odgovarajućih ministarstva.

Nakon izveštaja, usledila je rasprava u kojoj su članovi komisije izneli svoja pitanja zameniku ministra i od njegove strane dobili su  odgovore.

Nakon što je rasprava završena, komisija je većinom glasova usvojila predlog zakona u načelu i prosledila  ga na dalje razmatranje u Skupštini.