Skupština Republike Kosova

Komisija za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu razmotrila je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača

24.11.2022

Komisija za ekonomiju, industriju, preduzetništvo i trgovinu, kojom je predsedavao Ferat Shala, predsednik, održala je danas redovnu sednicu, nastavljajući sa načelnim razmatranjem Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača.

Predmetni nacrt zakona je podnela i predstavila ministarka industrije, preduzetništva i trgovine Rozeta Hajdari, koja je istakla da se ovaj nacrt zakona bavi praktičnim problemima zaštite potrošača, nudeći niz mogućih rešenja.

Ministarka Hajdari je naglasila da u cilju jačanja uloge potrošača za aktivno učešće na tržištu, Nacrt zakona uključuje prave politike koje štite ekonomske interese potrošača, obezbeđuju slobodan promet na tržištu, utiču na fer tržišnu konkurenciju, kao i politike koje štite građane od potencijalnih tržišnih rizika.

Ceneći relevantnost predmetnog zakona, nakon konstruktivne rasprave, članovi komisije su ga kao takvog usvojili, čime je otvoren put za dalje prosleđivanje u radnim grupama i drugim skupštinskim komisijama.