Kuvendi i Republikës së Kosovës

Frashër Demaj

PARTIA:LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS (LDK)

GRUPI PARLAMENTAR: Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK)

KOMISIONET: Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport

Përkatësia etnike: Shqiptar;

Ditëlindja: 

Vendlindja: Radac - Pejë;

Statusi civil: I martuar;

Arsimimi: Profesor;

Gjuhë tjetër përveç amtares: Angleze, Serbe;

Aktivitete dhe funksione paraprake apo të tanishme: Deputet;

DEKLARIMI I PASURISË

PYETJET DREJTUAR DEPUTETIT

11/10/2020 11:08:57 AM Pyet: Kujtim Popaj

Pershendetje Deputet Demaj! Dua te ju drejtohem me nje kerkese pasi jeni anetar i Komis.per Arsim. Jeni ne fazen e shqyrtimig dhe aprovimeve te Statuteve te Univerziteteve Publike,( si duket edhe ligji per Arsimin e Lartë do te sillet ne Kuvend gjatë muajit dhjetor. Une kam titullin Magjister i shkencave Teknike “titull qe eshte marrur me sistem te vjeter “ tani universitetet ne Kosove punojne sipas sistemit te Bolonjes, ndersa ne qe kemi kete titull, e qe besoj jemi shum pak ne numer , kemi mbetur qe nje kohe tr gjate pa u perfshire ne Ligjin mbi Arsimin e Larte. Qeshtja eshte edhe me delikate sepse une edhe disa te tjere i perkasim drejtimit Teknik ku ne Kosove as nje Universitet nuk organizon mbrojtje te Doktorates. Prandaj po ju drejtohem juve si ekspert i kesaj fushe dhe Anetar iKomisionit per Arsim nga Ldk-ja qe ta shqyrtoni mundesin qe edhe Ne te përfshihemi në mesimdhenje neper Univesitete . Besoj se ekziston mundesia! 1. Ne jemi me sistem 5+2 2.Numri i kredive te merret parasysh 3.ose te na jepet nje mundesi per ta fituar titullin Doktor. Nuk e dij sa kam qene i kjartë ne shpjegime , mirepo kisha kërkuar qe te na behet nje zgjidhje për neve që kemi të përfunduar magjistruaren me sistemin e vjeter Arsimor Shpresoj ne ngritjen e kesaj qeshtjë Flm

12/18/2020 10:31:19 AM

Përshëndetje, Gjatë kohës kur kemi punuar në harmonizimin e statuteve me Ligjin për Arsimin e Lartë i kemi inkurajuar universitetet që të plotësojnë kriteret ligjore dhe të aplikojnë me programe deficitare në tri nivelet. Ju dhe kolegët tuaj të profesionit, në mungesë të kuadrit me PhD keni të drejtë të ligjeroni në kolegje dhe universitete. Sa i takon ngritjes në nivel akademik dhe organizimit të studimeve të doktoranturës në universitetet tona, është cështje e pergjegjësisë dhe autonomisë institucionale. Nese aplikoni dhe pranoheni në ndonjë prej universiteteve jashtë Kosovës, ju lutem shikoni web faqen e MASHT sepse mund të konkuroni për bursë. Për hollësi mund të më kontaktoni, e gjejmë mundësinë dhe ju përgjigjem aq sa më takon mua. Me respekt, Frashër Demaj

9/26/2020 12:53:05 PM Pyet: Komuniteti Bektashian i Kosoves - Lorik Bakija

I nderuar z. Demaj Ju shkruajmë në emër të Baba Mumin Lamës, Kryetar i Komunitetit Bektashian të Kosovës. Duke kërkuar nga ju që të ndihmoni në vënien e drejtësisë dhe respektimin e traditës së popullit tonë, presim që të keni parasysh se Komuniteti Bektashian i Kosovës të jetë pjesë e listës së besimeve tradicionale dhe historike në Kosovë, në kuadër të Ligjit për Liritë Fetare në Kosovë. Besimi bektashi ka rrënjë të thella në historinë dhe traditën shqiptare, por edhe të Kosovës. Në këto troje mbërriti para ardhjes së Perandorisë Otomane. Ne aktualisht funksionojmë të regjistruar si OJQ, përderisa nuk mund të bëhemi pjesë e asnjë Bashkësie fetare tjerët, për shkak se jemi të vetmir mysliman shiitë në Kosovë, ndryshe nga dy bashkësitë tjera të myslimanëve sunitë. Do të ishte me interes për ne, që jut ë pranonit kërkesën e Baba Mumin Lamës për një takim miqësor dhe informues. Takimet mund t’i caktojmë për ditën e hënë (28.09.2020) dhe pas kësaj dite. Duke pritur përgjigjen tuaj pozitive, Në emër të Baba Mumin Lamës, Lorik Bakija [email protected] [email protected] +383 44 417 850

12/18/2020 10:41:21 AM

Përshëndetje z. Bakija, Liritë fetare janë të garantuara me Kushtetutën e Republikës së Kosovës. Secili komunitete fetar që plotëson kriteret kushtetuese do ta ketë përkrahjen time. Me respekt, Frashër Demaj