Skupština Republike Kosova

Sa susreta poslanika Skupštine Republike Kosova sa građanima Peći

22.06.2019

Poslanici Skupštine Republike Kosova: Besa Gaxherri, Hajdar Beqa, Fatmire Kollçaku, Dukagjin Gorani, Muharrem Nitaj i Hykmete Bajrami u nastavku aktivnosti "Dani Skupštine", danas u Peći, susreli su se građanima tog kraja sa kojima su razgovarali o potrebama, brigama i zahtevima koje oni imaju.

Susret je održan u prostorija Profesionalnog pozorišta "Istref Begolli" ovoga grada gde su mnogi građani te opštine , od svojih parlamentarnih predstavnika su zahtevali određena objašnjenja i inicirali su razna pitanja koja ih preokupiraju u svakodnevnom životu.

Najviše interesovanja od građana je bilo u vezi pregovora sa Srbijom, put Dečani - Plav Crna Gora, stanje u zdravstvu i u prosveti na svim nivoima, turizam, životna sredina, ali i ostale oblasti iz delokruga poslanika koji su odgovorili na njihova interesoavanja.

Poslanici su informisali građane Peći o tokovima i procesu usvajanja zakona o kojima je bilo interesovanja od strane prisutnih.

Na kraju susreta, ocenjeno da je razgovor građana sa svojim izabranima je koristan i da se ovakve prakse susreta moraju odvijati i u buduće.

Susret je održan na inicijativu Foruma za parlamentarnu transparentnost.