Skupština Republike Kosova

Predsedništvo Skupštine održalo je sednicu

15.07.2020

Predsedništvo Skupštine Republike Kosovo, pod predsedavanjem predsednice Skupštine dr Vjosa Osmani, održala je danas virtualnu sednicu , na kojoj je odlučeno da Skupština održi plenarnu sednicu u četvrtak 23. jula 2020. godine.

 

 

U 10:30, Skupština će nastaviti sa preostalim tačkama sa prethodne sednice, odnosno izglasavanje pet međunarodnih sporazuma za koje je potrebno 80. glasova za, kao i dve predlog rezolucije poslednje parlamentarne debate Skupštine u vezi upravljanja pandemijom Covid 19 od strane vlade.

 

Dok, u 11, 00 časova počinje redovna plenarna sednica, sa uobičajenim tačkama dnevnog reda: izjave van dnevnog reda i parlamentarnim pitanjima.

 

Sednica će se nastaviti parlamentarnom debatom o finansijskoj situaciji u Telekomu Kosova, zahtevana od strane PG VV , kao i parlamentarnom debatom na zahtev poslanice Teuta Haxhiu, podržana od 7. poslanika potpisnika o pravima penzionera platiša doprinosa.

 

Ako Komisija za budžet i transfer završi rad, poslednja tačka dnevnog reda ove sednice će biti drugo razmatranje N/zakona o izmeni i dopuni Zakona o budžetskim izdvajanjima budžeta Republike Kosovo za 2020. godine.

 

Na današnjoj sednici Predsedništvo je razmatralo i ostala pitanja iz svog delokruga.

 

Odgovarajuće komisije  su zadužene za razmatranje tri n/zakona: N/zakona o privremenim merama za suzbijanje efekta pandemije Covid 19, N/zakona o izmeni i dopuni Zakona br. 03/L-048 o upravljanju javnim finansijama i odgovornostima, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 03/L-221, Zakonom br. 04/L-116, kao i N/zakona o sprečavanju i borbi protiv pandemije Covid 19 na teritoriji  Republike Kosovo za koje je vlada pružila negativno  mišljenje.

 

Takođe, za razmatranje u odgovarajućim parlamentarnim komisijama procesuiran je  i N/zakona o zaštiti vrednosti rata OVK-a podržan od strane vlade.