Skupština Republike Kosova

Predsednica Skupštine, dr. Vjosa Osmani sastala se sa koordinatorom UN za razvoj gđom. Ulrika Richardson

10.08.2020

Predsednica Skupštine, dr. Vjosa Osmani sastala se danas sa koordinatorom UN za razvoj, gđom. Ulrika Richardson.

 

Ovom prilikom, predsednica Osmani zahvalila se gđi. Richardson za doprinos Kosovskog tima Ujedinjenih nacija u upravljanu pandemijom, a posebno za date donacije. U isto vreme, predsednica Osmani obavestila je gđu. Richardson o međunarodnim sporazumima koje je ratifikovala Skupština.

 

Sagovornice su takođe razgovarale i o važnosti i odgovornostima strana u pandemijskom situaciji i koracima koje treba preduzeti kako bi se izbalansirala potreba ua ekonomskim oporavkom i potrebom da se spreči širenje virusne infekcije kao uzroka trenutne situacije.

 

Predsednica Osmani spomenula je zahteve upućene zemljama donatorima i organizacijama za medicinskom opremom i preventivnim merama, kako bi se olakšao rad institucija u upravljanu pandemijom.

 

U nastavku, sagovornice su istakle da se za ovo vreme smanjio fokus na Agendi 2030. i ciljevima održivog razvoja (SDG) i, izrazile su spremnost da pomognu u unapređivanju ove agende na Kosovu. Tom prilikom je naglašena potreba za funkcionisanjem odbora SDG u okviru Skupštine, a gđa. Richardson je izrazila spremnost UNKT-a da pomognu u tom pogledu.

 

Druga tema o kojoj je razgovarano bio je Građanski zakonik i neki njegovi aspekti, za koje se uskoro očekuje razmatranje Skupštine Kosova.