Skupština Republike Kosova

Predsednica Skupštine diskutovala je o pandemiji sa Turskim ambasadorom

11.08.2020

Predsednica Skupštine dr. Vjosa Osmani-Sadriu, primila je danas ambasadora Turske na Kosovu g. Çağrı Sakar.

 

Ovom prilikom, predsednica Osmani, srdačno je zahvalila ambasadoru Sakar na pruženoj pomoći Kosovu od strane Turske, meseca aprila.

 

“U vremenu kada ne neizvesnost bila izuzetno velika i kosovski narod suočavao se sa ranije nepoznatim neprijateljom, Turska država   je pružila pomoć, potvrđujući na taj način prijateljstvo između dveju država”, rekla je predsednica Skupštine.

 

“Nadam se da će Turska biti u mogućnosti da i dalje pomaže Kosovu u cilju suzbijanja pandemije, kao i da se uspostavi saradnja u razmeni iskustava i poznavanja naših i vaših lekara, utičući na taj način na održivom sektoru zdravstva“, naglasila je Osmani.

 

Ambasador Sakar potvrdio je Turska spreman da i dalje daje donacije za Kosovo i upoznao predsednicu o pripremama online obuka turskih lekara za lekare Kosova, u cilju što boljeg menadžiranja situacije sa pandemijom i adekvatnog lečenja pacijenata sa Covid-19.

 

Na sastanku, sagovornici su visoko ocenili bilateralne odnose između dveju zemalja. Oni su takođe naglasili potrebu za intenzifikaciju saradnje u oblasti parlamentarne diplomacije između dveju zemalja i da se pronađe odgovarajuća platforma za sadržajnije avanziranje bilateralnih odnosa između Kosova i Turske.