Skupština Republike Kosova

Osmani: Autoput Pomoravlja će biti izgrađen, korupcija će se zaustaviti

21.02.2020

Predsednica skupštine Kosova, dr. Vjosa Osmani, danas je bila u poseti Gnjilanu.

 

Ona se sastala sa predsednikom opštine, g. Lutfi Haziri, kojem je izrazila saučešće povodom tragične smrti pet članova porodice Bllaca.

 

Dalje, Osmani je u održanom govoru u Skupštini Opštine istakla da je odlučna da stvori lanac poverenja i saradnje između centralnog i lokalnog nivoa, kako bi se identifikovali i realizovali projekti koji su vitalni za građane Kosova.

 

„Mi znamo poteškoće kojima se suočavate, počevši od pitke vode. Ali, mi smo stvorili institucije koje će znati da se staraju za građane svog mesta i baviće se rešenjem njihovih akutnih problema. Mi smo stvorili institucije koje im obezbeđuju investicije, i koje im obezbeđuju transparentnost i polaganje računa za svaki utrošeni cent. Stoga, mi ćemo nastaviti da realizujemo kapitalne projekte za naše građane, ali ćemo se osigurati da sredstva budu trošena na racionalan i transparentan način“, istakla je Osmani pred odbornicima Gnjilana.

 

Ona je rekla da će projekata autoputa Pomoravlja biti realizovan.

 

„Mi ćemo nastaviti da radimo kako bi region Pomoravlja imao autoput, ali, ne možemo dozvoliti da u ime povezivanja ljudi autoputom,  njih vežemo lancem zloupotrebe. Autoput će se izgraditi, ali korupcija će stati“, istakla je Osmani.

 

Gospođa Osmani je podržala ideju Predsednika Gnjilana o jednom monumentu za majke.

 

Dok, govoreći o instituciji koju ona zastupa, Šef parlamenta Osmani je rekla da će skupština Kosova dom svih.

 

„To je mesto gde naše zajedničke ideje za jače i prosperitetnije Kosovo guramo napred zajedno. Stoga, ja sam ovde kako bi pružila svima moju saradnju, opštini u celosti, svakome ponaosob“, rekla je Osmani.

 

Predsednica parlamenta, gđa Osmani, posetu Gnjilanu je završila saučešćem za porodicu Bllaca, u kojoj su tri dana ranije izgubili život pet njenih članova.