Skupština Republike Kosova

Veseli na obeležavanju 20. godišnjice policije: Zajedno sa vama borićemo se protiv korupcije, kako bismo osnažili Kosovo

06.09.2019

Predsednik Skupštine Republike Kosova Kadri Veseli, danas je na obeležavanju 20. godišnjice osnivanja policije Kosova, rekao da su red i sigurnost na Kosovu na najvišem nivou, zahvaljujući posvećenosti muškaraca i žena koji nose uniformu policije Kosova, stoga prema njegovim rečima, policiji je potrebna veća podrška države.

Predsednik Skupštine rekao je da su policija i vojska Kosova najprofesionalnije i naj ne korumpiranije institucije u regionu.
Na ovoj dvadesetogodišnjici, predsednik Veseli je iskazao počast i poštovanje herojima koji su pali na oltar za slobodu, braneći suverenitet i teritorijalni integritet Kosova, kao i svim policajcima koji su poginuli tokom vršenja dužnosti.

Predsednik Skupštine je naglasio da policija Kosova mora biti beskompromisna protiv kriminala, korupcije i nepotizma, jer, kako je rekao Veseli, borba protiv ovih pojava otvara perspektivu zemlje za ekonomski razvoj i blagostanje za građane Kosova.

"Borba protiv ovih pojava otvara perspektivu zemlje i za evroatlantske integracije i ne moramo nikoga moliti za liberalizaciju viza, već ćemo ih sami liberalizovati, jer razvijamo našu državu, vladavinom prava, a zatim i naši partneri će nas više poštovati kao državni identitet i kao novu naciju u Evropskoj uniji", istakao je Veseli.
Predsednik Skupštine je obećao da će se više učiniti, kako bi se podržale policija, vojska i sve bezbednosne institucije, u poboljšanju uslova rada, ali i povećanje plata.

"Više ćemo učiniti kako bi podržali policiju i vojsku Kosova, bilo to u cilju zaštite njihovih života, poboljšanje uslova rada za policajce i povećanje plata, jer su sloboda i bezbednost srž jedne države, ali kada je tu blagostanje i ekonomski razvoj, onda to ima još veći smisao", naveo je Veseli.