Kuvendi i Republikës së Kosovës

Nënkryetarët e Kuvendit, Nagavci, Krasniqi e Damka, marrin pjesë në Sesionin e Parë të AP të Këshillit të Evropës

28.01.2020
Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Kosovës, në përbërje të tre nënkryetarëve: Arbërie Nagavci, kryesuese e delegacionit, si dhe Memli Krasniqi e Fikrim Damka, anëtarë të delegacionit, të shoqëruar nga ambasadorja Mimoza Ahmetaj, po merr pjesë në punimet e Sesionit të Parë të Rregullt të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës –APiKE, për vitin 2020, që po mbahen në Strasburg të Francës, nga 26 - 31 janar 2020.

Delegacioni i Kuvendit të Republikës së Kosovës ka marrë pjesë edhe në takimet e Komiteteve Parlamentare të APKiE-së, atë të Komitetit për Çështje Politike dhe Demokraci, Komitetit për Çështje Ligjore dhe të Drejtat të Njeriut, si dhe Komitetit për Çështje Sociale, Shëndetësi dhe Zhvillim të Qëndrueshëm.
 
Po ashtu, delegacioni ka marrë pjesë edhe në mbledhjet e Grupeve të politike të APKiE-së.

Delegacioni i Kuvendit të Kosovës ka zhvilluar takime bilaterale me anëtarë të delegacioneve pranë APKiE-se, përfshirë edhe përfaqësues të delegacionit gjerman, në përbërje: Peter Beyer nga koalicioni CDU-CSU, njëherësh raportues për Kosovën në KiE, si dhe Axel Schafer nga Partia Social Demokrate.
 
Në takim u kërkua përkrahja e Gjermanisë për anëtarësimin e Kosovës në KiE, si dhe mbështetja në procesin e integrimit evropian.
 
Kryesuesja e delegacionit të Kosovës, Arbërie Nagavci, tha se anëtarësimi në Këshillin e Evropës do t'u mundësojë qytetarëve të Kosovës qasjen në Gjykatën Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg.

Delegacioni i Kosovës po ashtu u takua edhe me kryetaren e Dytë të Parlamentit Austriak, Doris Bures, SD. Edhe nga znj. Bures u kërkua përkrahja e Austrisë për anëtarësimin e Kosovës në KiE dhe në procesin e liberalizimit të vizave.
 
Znj. Bures propozoi që të organizohet një takim i përbashkët në mes të dy delegacioneve të parlamenteve dhe u zotua se do të vazhdojë ta përkrahë Kosovën edhe më tutje.​