Vesti

Veseli: Kosovo mora da bude ujedinjeno u vezi svoje platforme za dijalog

Četvrtak, 11.10.2018
Predsednik Skupštine republike Kosova Kadri Veseli, održavao je danas sastanak sa predstavnicima političkih subjekta u vezi predložene Rezolucije za dijalog sa Srbijom.

Sastanak, na kojem su prisustvovali predstavnici političkih partija koalicije, kao i opozicije, PSD i Alternative, Veseli smatra veoma konstruktivnim.

Pozivajući na opšti konsenzus, čelnik Skupštine je rekao da Kosovo mora da bude ujedinjeno u vezi stava o svojoj platformi.

"Održali smo sastanak sa kolegama opozicije u naporima da izgradimo konsenzus o teritorijalnom integritetu Kosova. Bio je konstruktivan sastanak, dok danas održali smo sastanak za jačanje pozicije Kosova na dijalogu" rekao je Veseli.

Čelnik Skupštine je dodao da se može primetiti saglasnost svih da mora da postoji stav za suverenu državu i ne asocijaciju sa izvršim nadležnostima. On je dodao da je predložena Rezolucija otvorena, s toga može da se ukujući sve što je značajno.

On je pozvao dve opozicione partije LDK i VV da se ujedine u cilju postizanja nacionalnog konsenzusa, kako bi Kosovo, kako je on rekao, bilo jače u odnosu na Srbiju tokom dijaloga.

"Predložena Rezolucija sadrži sve što su zahtevale opozicija i pozicija. Imam poruku za partije u opoziciji: ne može biti Kosovo bojno polje za vlast. Budućnost je značajnija od bilo kojeg položaja ", istakao je Veseli.

On je rekao da neko može misliti da stekne korist od ove situacije, ali na ovaj način šteta se nanosi Kosovo. Veseli je rekao da od ove situacije zavisi i liberalizacija viza i mnogi integracioni procesi.

"Vreme je da sednemo zajedno i da rešimo ovo pitanje. Ne može se postupati sa inatatom, revoltom i frustracijom. U koliko postoje unutrašnji problemi, njih ne treba iznositi van", rekao je Veseli.

 

 

Veseli: Kosova duhet të ketë qëndrim unik rreth platformës së vet në dialog Veseli: Kosova duhet të ketë qëndrim unik rreth platformës së vet në dialog Veseli: Kosova duhet të ketë qëndrim unik rreth platformës së vet në dialog