Vesti

Sa nastavka Plenarne sednice

Ponedeljak, 23.07.2018
Skupština Republike Kosova, danas je nastavila sednicu sa nedovršenim tačkama dnevnog reda sa Plenarne sednice održanih 8, 14, 19, 28 jun, i od 5, 6, i 9 juli 2018. Sednicom je predsedavao Kadri Veseli, predsednik Skupštine.

Skupština je usvojila ove izveštaje: Godišnji finansijski izveštaj o budžetu Republike Kosova za 2017. godinu, Godišnji izveštaj državne agencije za zaštitu ličnih podataka za 2017, Godišnji izveštaj nezavisnog nadzornog odbora za civilnu službu Kosova za 2017.godinu, kao i Godišnji izveštaj nezavisne komisije za rudnike i minerale za 2017.godinu

U nastavku Skupština je usvojila na drugom razmatranju Nacrt zakona o tretiranju bespravne gradnje, kao i nezavisnom nadzornom odboru za civilnu službu.

Sednica je nastavljena sa nedovršenim tačkama sa plenarne sednice održane 12 i 13 juli 2018.godine
Usvojeni su u načelu ovi Nacrti zakona: Nacrt zakona o proširenim nadležnostima za konfiskaciju imovine, Nacrt zakona o zaštiti signalizatora, Nacrt zakona o izmeni i dopuni Zakona o porodici Kosova, kao i Nacrt zakona o pristupu javnim dokumentima.

U drugom razmatranju je usvojila ove Nacrte zakona: Nacrt zakona o inspektoratu za obrazovanje u Republici Kosova, Nacrt zakona o krvi i krvnim sastojcima, kao i Nacrt zakona o posredništvu.

Nga vazhdimi i seancave plenare