Vesti

Veseli i Fajon o vizama: Na pragu smo velike odluke (VIDEO+FOTO)

Sreda, 13.06.2018
Veseli i Fajon o vizama: Na pragu smo velike odluke (VIDEO+FOTO)

Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, sastao se sa izvestiocem za viznu liberalizaciju za Kosovo, Tanja Fajon, sa kojom je diskutovao o aktuelnim razvojima u zemlji i regionu, procesu evro integracije i sa posebnim akcentom na viznu liberalizaciju za građane Kosova.

Predsednik Skupštine Veseli je još jednom potvrdio posvećenost institucija i naroda Kosova za brže koračanje procesa evropske integracije, ali takođe i o neophodnosti da EZ-a korača napred u odnosu na Kosovo i njegove građane, posebno u vezi ukidanja viza u toku ove godine.

"Fajon vrši veliki pozitivan rad za viznu liberalizacija za naše građane . Analizirali smo realnost u kojoj se nalazimo. Skoro smo u završnoj fazi. Svi tehnički uslovi su ispunjeni. Sada nam je potrebna samo političko odlučivanje. Sigurni smo da na kraju ove godine naši građani će se slobodno bez viza kretati u Šengen zoni. G-đa Fajon me je takođe savetovala prema kojim zemljama trebamo da se orijentišemo, kako bi ih uverili u vezi vizne liberalizacije. Na pragu smo velike odluke" istakao je predsednik Skupštine " Veseli.

Izvestialc Fajon, s njejne strane je izrazila poverenej da vizna liberaliaczija za građane Kosova će se realizovati u ovoj godini, jer kako je ona istakal Ksoovo se već ispunilo sve kriterijume.

Istakla je da čim Komisija izradi pozitivan izveštaj na kraju juna, odmah , na početku jula će uvrstiti u agendu Komisije pitanje vizne liberalizacije Kosova.

"Srećna sam što sam se sastala sa predsednikom Skupštine Kosova kako bi diskutovali o narednim koracima vizne liberalizacije. Moja podrška je neopoziva, jer građani Kosova zaslužuju da putuju bez viza u Šengen zoni" istakla je Fajon, izvestilac za Kosovo.

Link prikaza:
https://wetransfer.com/downloads/9cd729190034e3f3bb1c77d0f7bd03a420180613102433/c2349f57a36aba161000672c4fee73af20180613102433/33dd29

 

 

Veseli dhe Fajon për vizat: Jemi në prag të vendimit të madhVeseli dhe Fajon për vizat: Jemi në prag të vendimit të madhVeseli dhe Fajon për vizat: Jemi në prag të vendimit të madh