Vesti

Predsednik Skupštine Veseli sastao se sa predsednikom Skupštine Slovenije Milan Brglez

Subota, 14.04.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, u okviru posete Sloveniji , gde učestvuje na sastanku SEECP-a, primljen je na posebnom sastanku od predsednika Skupštine Slovenije, Milan Brglez.

Na ovom sastanku dva homologna predsednika diskutovala su o međudržavnoj saradnji između Kosova i Slovenije, u svim oblastima, posebno u ekonomskoj oblasti, kao i o ojačavanju odnosa između dve države.

Predsednik Skupštine Slovenije osigurao je predsednika Skupštine Veseli na potpunoj podršci Slovenije ka putu evro-atlantske integracije Kosova i u procesu vizne liberalizacije.

Zajednički zaključak je bio da je evro atlantska integracija najbolji put saradnje, za ojačavanje demokratije, stabilnosti, mira, bezbednosti i regionalne saradnje.

Z. Brglez je čestitao predsedniku Veseli na ratifikaciji Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom , kao važan korak napretka.

Na sastanku je diskutovano i o zahtevu predsednika Veseli da Kosovo predsedava SEECP-om u periodu 2019/2020.

Predsednik Skupštine Veseli se zahvalio prijateljskoj državi Sloveniji na stalnoj podršci Kosovu u svim fazama, i smatra da ova podrška se nastavlja i ubuduće u procesima koje Kosovo ima pred sobom.

Predsednik Veseli je visoko ocenio mogućnost koju imaju institucije Republike Kosova u dobijanju iskustava slovenskog zakonodavstva.

"Međuparlamentarna saradnja sa Slovenijom pruža nove mogućnosti i u procesu evro integracije" istakao je predsednik Veseli.

 

Kryeparlamentari Veseli takoi homologun slloven, Milan BrglezKryeparlamentari Veseli takoi homologun slloven, Milan Brglez