Vesti

Predsednik Skupštine gospodin Veseli primio je Parlamentarnu grupu prijateljstva iz Kuvajt - Kosovo

Četvrtak, 12.04.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosovo Kadri Veseli, primio je danas Parlamentarnu grupu prijateljstva iz Kuvajt - Kosovo koju predvodi poslanik parlamenta Kuvajta i predsednik Prijateljske grupe, gospodin Waleed Al - Tabtabaie.

Skupštinski čelnik gospodin Veseli upoznao je prijatelje iz Kuvajta sa aktuelnim kosovskim razvojima, te međunarodnom i unutrašnjem napredovanju. On je zahvalio parlamentarce iz Kuvajta na stalnoj podršci njihove države za Kosovo u glavnim međunarodnim institucijama i za lobiranje kod islamskih država za priznavanje Kosovske nezavisnosti, i dodao da Kosovo želi dalje produbljivanje odnosa uzajamne saradnje i prijateljstva sa Kuvajtom u svim oblastima, u zajedničkom interesu, i u interesu prijateljstva naših naroda i država.

Parlamentarci iz Kuvajta s njihove strane, izrazili zadovoljstvo što su posetili Kosovo i videli uspehe u mnogim oblastima života u njoj. Oni su ujedno izrazili spremnost i želju da se međusobni odnosi saradnje produbljuju, tvrdeći da je ova njihova poseta dobra mogućnost za bolje upoznavanje sa razvojima u obema državama i za dalje jačanje međuparlamentarne saradnje dveju država.

Oni su na kraju potvrdili podršku Kuvajta za Kosovo i ubuduće, i čelnik delegacije gospodin Waleed Al - Tabtabaie pozvao skupštinskog čelnika gospodina Veseli da poseti Kuvajt u funkciji daljeg jačanja saradnje između dve zemlje u svim oblastima, naročito privredne saradnje.

 

Veseli takoi Grupin parlamentar të Miqësisë Kuvajt – KosovëVeseli takoi Grupin parlamentar të Miqësisë Kuvajt – KosovëVeseli takoi Grupin parlamentar të Miqësisë Kuvajt – KosovëVeseli takoi Grupin parlamentar të Miqësisë Kuvajt – Kosovë