Vesti

Predsednik Skupštine Veseli sastao se sa Ministrom spoljnih poslova Slovenije Erjavec

Utorak, 13.03.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, primio je danas ministra spoljnih poslova Slovenije, Karl Erjavec, koji boravi u službenoj poseti našoj zemlji.

Na sastanku je diskutovano o odličnim odnosima između dveju zemalja i mogućnostima avanziranja u mnogim oblastima, posebno u ekonomskoj oblasti.

Nakon što je informisao ministra spoljnih poslova Slovenije o odvijanjima na Kosovu i u Skupštini , sa fokusom na evropsku agendu kao nacionalni prioritet, predsednik Skupštine Veseli se zahvalio i na stalnom doprinosu Slovenije u pravcu ojačanja državnosti Kosova, ekonomskim razvojima i podršci u putu evro atlantske integracije.

Veseli je dodao potrebu intenzifikacije međuparlamentarnih odnosa i nastavak podrške zvanične Ljubljane Kosovu i ubuduće.

Ministar spoljnih poslova Slovenije, Erjavec, je istakao da podrška Slovenije Kosovu neće nedostajati, u ekonomskom sektoru, takođe i u što uspešnijem realizovanju procesa evro-integracije i učlanjivanju u međunarodne organizacije.

 

Kryeparlamentari Veseli takon kryediplomatin slloven, ErjavecKryeparlamentari Veseli takon kryediplomatin slloven, Erjavec