Vesti

Veseli sa Direktorom za proširenje EU-a: Evropska agenda ostaje glavni naš prioritet

Sreda, 14.02.2018
Predsednika Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli, sastao se danas sa generalnim direktorom za proširenje, Christian Danielsson, kao i sa generalnim direktorom evropske službe za spoljno delovanje, Thomasom Mair: Harting, sa kojim je razgovarao o evropskoj perspektivi Kosova i uključivanja Kosova u Strategiji za proširenje EU.

Čelnik Skupštine Veseli informisao visoke zvaničnike EU sa opštom situacijom na Kosovu, na njenom putu integrisanja, ispunjavajući kriterijume predviđene u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Čelnik Skupštine je naglasio odlučnost Kosova za nastavak njenog puta za evropsku agendu i ispunjavanje svih obaveza koji ima pred sobom.

„Evropska agenda ostaje naš prioritet, a u vezi kojeg imamo potpun konsenzus u okviru političkog spektra. Kosovo će nastaviti da ispunjava sve međunarodne obaveze i da radi u izvršenju potrebnih reformi u tom pravcu", naglasio je čelnik Skupštine Veseli.

Generalni direktor za proširenje EU-a, Christian Danielsson, je naglasio da Kosovo ima sigurnu perspektivu da postane deo evropske porodice i Strategija za proširenje je potvrdilo spremnost EU-a za pružanje Kosovu saradnju i podršku u njenom putu integrisanja.

 

Veseli me Drejtorin për Zgjerim të BE-së: Agjenda evropiane mbetet prioritet yniVeseli me Drejtorin për Zgjerim të BE-së: Agjenda evropiane mbetet prioritet yniVeseli me Drejtorin për Zgjerim të BE-së: Agjenda evropiane mbetet prioritet yni