Vesti

Sa nastavka plenarne sednice

Sreda, 06.12.2017
Skupština Republike Kosova je nastavila danas radove plenarne sednice, koju je predsedavao Kadri Veseli, predsednik, (drugi deo sednice je predsedavala Mufera Šinik, potpredsednica Skupštine) u vezi prvog razmatranja Nacrta zakona o budžetu Republike Kosova za 2018. godinu.

Poslanici opširno su diskutovali u vezi sa sadržinom Nacrta zakona, davajući preporuke u vezi raznih pogleda njene sadržine.

Poslanici parlamentarnih grupa pozicije, dali su pozitivne procene u vezi Nacrta zakona, dok drugi iz opozicionih grupa, podneli su svoje primedbe i adresirali kritike na raznim njegovim segmentima.

Radi davanja odgovora na primedbama i pitanjima poslanika, kao i za davanje potrebnih objašnjenja, u pojedinim slučajevima reč je uzeo ministar Financija, Bedri Hamza.

Dodatna objašnjenja je dao i ministar za Inovacije i preduzetništvo, Besim Beqaj.

Nakon diskusija poslanika i članova vladinog kabineta, Nacrt zakona je dat na glasanje, ali nije bio kvoruma za odlučivanje.

Skupština je nastavila radove sa razmatranjem Nacrta zakona o ratifikaciji finansijskog sporazuma o projektu konkurencije i spremnosti za izvoz između Republike Kosova i Međunarodne asocijacije za razvoj.

Lumir Abdixhiku, predsednik Komisije za budžet i finansije je podneo preporuku Komisije kojom predvodi, za usvajanje Nacrta zakona.

Nakon što je dobio podršku parlamentarnih grupa, Nacrt zakona je usvojen od strane Skupštine.

Takođe, Skupština je usvojila i Nacrt zakona o ratifikaciji finansijskog sporazuma za dodatnu finansiranje Projekta za poljoprivredu i ruralni razvoj između Republike Kosova i Međunarodne asocijacije za razvoj, kao i Nacrta zakona o carinskim merama za zaštitu prava intelektualne svojine.

 

Nga vazhdimi i mbledhjes plenareNga vazhdimi i mbledhjes plenare