Vesti

Predsednik Veseli sa ambasadorima EZ-e : Demarkaciju treba usvojiti i ukinuti vize

Sreda, 06.12.2017
Predsednik Skupštine Republike Kosova , Kadri Veseli, sastao se sa šeficom Evropske zajednice na Kosovu Nataliom Apostolovom i ambasadorima zemalja EZ-e akreditovanih na Kosovu.

Predsednik Veseli ih je informisao o radu Skupštine, posebno o pitanjima koja se odnose na evropsku agendu. Pomenuo je nekoliko n/zakona koja se odnose na ovu agendu, a koja su usvojena u Skupštini , ali i o prioritetima koja će se usvojiti na narednim sednicama.

Što se tiče ostalih odvijanja , posebno o Sporazumu za razgraničenje između Republike Kosova i Crne Gore, predsednik Skupštine Vesli je izrazio i svoj stav da ovaj sporazum treba biti usvojen , kako bi se ojačala suverenost Republike Kosova i otvaranju puta viznoj liberalizaciji.

"Moj, ali i stav mog političkog subjekta je veoma jasna. Sporazum sa Crnom Gorom treba ratifikovati.

Sporazum treba bit usvojen i naš glas je „za" kao što smo i naglašavali. Svakako, ja verujem da treba postojati potpuni konsenzus u vezi ovog Sporazuma" istakao je on.

Ali, predsednik Veseli je istakao da EZ-a treba da deluje brzo i jasno kada je u pitanju vizna liberalizacija za građane Kosova .

Na ovom sastanku, predsednik Skupštine Veseli je sa ambasadorima zemalja Evropske zajednice razgovara o njegovoj posvećenosti za veću intenzifikaciju rada Skupštine za ispunjavanje zakonodavne agende u pravcu evropske integracije.

Kryetari Veseli me ambasadorët e BE-së: Demarkacioni duhet të kalojë dhe vizat duhet të hiqen