Vesti

Predsednik Skupštine, g-din Veseli, primio je Predsednika Republike Albanije nj. e. Bujar Nishani

Četvrtak, 11.05.2017
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, primio je danas Predsednika Republike Albanije nj. e. Bujar Nishani, koji se nalazi na poseti Kosovu, na kraju svog predsedničkog mandata.

Predsednik Veseli i President Nishani diskutovali su o zadnjim političkim događajima u obe zemlje, koje se očekuje da će se u toku narednih meseca imati parlamentarne izbore.

Veseli i Nishani su istakli potrebu da ovi procesi budu praćeni političkom zrelošću, još jednom dokazavši demokratsku kulturu, koja već je ukorenjena kao tradicija u političkom spektru obe zemlje.

Zahvaljujući se presidentu Nishani na doprinos za konsolidaciju i ojačanju uzajamne saradnje i podršku Kosovu za afirmisanje i međunarodno priznavanje, u toku celog njegovog mandata, predsednik Skupštine g-din Veseli, je naglasio njegovo zalaganje za dalje unapređivanje ovih relacija, u svim nekorišćenim oblastima.

Veseli je rekao da je zajednička budućnost obe zemlje u Evropsku zajednicu, kao volja i zajednička građanska i institucionalna orijentacija.

President Albanije, nj. e. Bujar Nishani, čestitao je g-dinu Veseli prevazilaženje izazova sa kojima se suočavalo zakonodavstvo zemlje ali i parlamentarni život na Kosovu, umerenošću i zrelošću.

Nišani je potvrdio podršku zvanične Tirane u procesu Evropskih integracija Kosova i ojačanju njenog međunarodnog subjektiviteta.

 

Kryeparlamentari Veseli priti presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani Kryeparlamentari Veseli priti presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani Kryeparlamentari Veseli priti presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani Kryeparlamentari Veseli priti presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani Kryeparlamentari Veseli priti presidentin e Shqipërisë, Bujar Nishani