Vesti

Veseli prezentira kapacitete Kosova za investitore Ujedinjenih Arapskih Emirata

Ponedeljak, 17.04.2017
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, je primljen u Dubai od ministra Ekonomije, Sultan Bin Saed Al Mansouri, s kojim su diskutovali o ekonomskoj saradnji između obe zemlje.

Predsednik Veseli je prezentirao kod Ministarstva ekonomije potencijale koje poseduje Kosovo za investicije u agrokulturi, turizmu i industriju.

Sa njegove strane, Ministar ekonomije, Sultan Bin Saed Al Mandouri je rekao da Ujedinjeni Arapski Emirati vide Kosovu kao stratešku zemlju za investicije i turizam i poljoprivredu, zbog geografske opozicije. On je rekao da Kosovo ima potencijal i resurse preko kojih može stvoriti sigurnu perspektivu za buran ekonomski razvoj.

Predsednik Veseli od ministra Ekonomije da postiće investitore Emirata da posete Kosovu i da investiraju u odgovarajućim oblastima, jer prema Veseli Kosovo pruža ogromne mogućnosti i ima humane resurse za strane investitore.

 

Veseli prezanton kapacatitet e Kosovës për investitorët e Emirateve të Bashkuara ArabeVeseli prezanton kapacatitet e Kosovës për investitorët e Emirateve të Bashkuara Arabe