Vesti

Veseli: Moja je orijentacija kod preduzetničkih i inovatornih ljudi

Utorak, 05.03.2019
Predsednik Skupštine Republike Kosova, Kadri Veseli, sa ministrom finansija, g-dinom Bedri Hamza, posetio je jednog od najvećih proizvodnih biznisa, Fabriku nameštaja „Palma" u Gnjilanu, koja većinu svojih proizvoda izvozi u zemljama Evropske Unije.

Predsednik Veseli je rekao da je Fabrika „Palma" primer uspeha, preduzetništva, rada i države.

„Kosovo ima patriote, državu, suverenitet i svoj integritet. Kosovu aktuelno nedostaje snažno preduzetništvo, ali ljudi kao što je Ekrem daju primer da Kosovo ima preduzetnički duh, ima mogućnosti i vanredan potencijal razvoja. Moja je orijentacija kod preduzetničkih i inovatornih ljudi" je naglasio predsednik, Veseli.

On je rekao da će to biti i orijentacija institucija Kosova, što prema njemu znači odbrana suverenosti i integriteta i znači ojačanje i Vojske Republike Kosova.


"Takvim snažnim preduzetničkim ljudima može se razvijati i osnaživati Kosovo, ne samo rečima. Ono što nam treba je podrška i osnaživanje kompanija kao što su: „Palma", „Bini" i td", rekao je Veseli.

Predsednik Skupštine, je rekao da fiskalne olakšice, preduzete od Ministarstva finansija biće nastavljeni i dalje.


Vlasnik Fabrike "Palma", Ekrem Shahini, zahvaljujući se predsedniku Veseli i ministru Hamza na posetu i podršci, naglasio da su fiskalni paketi imali direktan uticaj u proizvodnoj delatnosti, olakšavajući poslovanje i modernizaciju postrojenja za rad.

Ministar finansija, Bedri Hamza, sa svoje strane je rekao da će podrška biznisima biti pružena i u buduće, sa poslednjim naglaskom prema onima koji izvoze svoje proizvode.

"Bili smo svesni i drago je nam da sve mere koje smo preduzeli da će imati kratkoročni negativni uticaj, ali dugoročno će imati pozitivan uticaj. Tako se i desilo", naglasio je ministar Hamza.

 

Veseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorëVeseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorëVeseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorëVeseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorëVeseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorëVeseli: Orientimi im është te njerëzit ndërmarrës dhe inovatorë