Vesti

Sa sednice Predsedništva skupštine

Sreda, 30.01.2019
Predsedništvo Skupštine Republike Kosova održalo je danas (sreda) redovnu sednicu, kojoj je predsedavao Kadri Veseli, predsednik, na kojoj je doneta odluka da se naredna plenarna sednica održi u subotu, 2. februar u 10:00. časova.

Na ovoj sednici na drugom razmatranju biće Nacrt zakona o budžetskim izdvajanjima za budžet Republike Kosova za 2019, kao i predlog - odluka Vlade Republike Kosova za produžetak budžetskih izdvajanja za mesec februar 2019, utvrđeno prema zakonu br. 06/L-20 o budžetu Republike Kosova za 2018.

Takođe na ovoj sednici biće razmatrano nekoliko značajnih zakona: Drugo razmatranje Nacrta zakona o organizovanju i funkcionisanju državne administracije i nezavisnih agencija; drugo razmatranje Nacrta zakona o javnim službenicima; drugo razmatranje Nacrta zakona o platama u javnom sektoru; prvo razmatranje Nacrta zakona o dužnostima, odgovornosti i nadležnosti državne delegacije Republike Kosova u procesu dijaloga sa Republikom Srbijom; Prvo razmatranje Nacrta zakona o izmeni i dopuni zakona br. 03/L-174 o financiranju političkih subjekta, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 04/L-058 i Zakonom br. 04/L-122, kao i Zakon br. 03/L-073 o opštim izborima u Republici Kosova, izmenjen i dopunjen Zakonom br. 03/L-256.

Za ovu sednicu predviđena je tačka dnevnog reda, razmatranje predloga za formiranje komisije Ad-hoc za izradu Koda za regulisanje i menadžiranje oblasti penzija i beneficija socijalnog osiguranja, kao i razmatranje Predlog - statuta Akcionarskog društva „Trepča" .