Vesti

Predsednik Skupštine Veseli primio je peticiju građana Mitrovice

Sreda, 16.01.2019
Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli, primio je danas od predsednika opštine Mitrovica Agim Bahtiri, peticiju građana Mitrovice o ujedinjenju grada u jednu opštinu .

Predsednik Skupštine Veseli je ovom prilikom istakao da će Mitrovica zauvek pripadati mitrovčanima i Kosovu. Istakao je da će se peticija razmatrati veoma ozbiljno od strane Skupštine i da će istu proslediti odgovarajućim parlamentarnim komisijama.

"Peticija će se razmatrati u Skupštini Kosova na osnovu procedura. Mnogo ljudi od nas zahteva da branimo njihova prava. Mi ćemo zajedno raditi , neće biti eskalacije situacije. Mitrovica pripada mitrovčanima i zauvek Kosovu" istakao je predsednik Veseli.

Predsednik grada Mitrovice Agim Bahtiri, je s njegove strane zahtevao od kosovskih institucija da Mitrovica bude jedna, sa jednim predsednikom, bez etničkih razlika.

Istakao je da nakon ostavke predsednika opština sa srpskom većinom, gradom Severna Mitrovica rukovode paralelne strukture.

Bahtiri je dodao da 15 hiljada iseljenih Albanaca sa severnog dela grada žive u južnom delu kao izbeglice u svom gradu.

"U ime građana Mitrovice, požrtvovanja tih ljudi, ali i u ime Srba koji su blokirani politikom, zahtevamo da se ova peticija razmotri od strane Skupštine i da na kraju imamo status grada s jednim predsednikom bez etničkih razlika", istakao je predsednik Mitrovice, Agim Bahtiri.

 

Kryeparlamentari Veseli pranon peticionin e qytetarëve të MitrovicësKryeparlamentari Veseli pranon peticionin e qytetarëve të Mitrovicës