Vesti

Predsednik Skupštine Veseli položio je cveće ispod Spomen-obeliska nestalih

Ponedeljak, 31.12.2018
Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli je na pragu novogodišnjih praznika, u pratnji porodica nestalih lica, odao počast i položio cveće ispod obeliska nestalih, u dvorištu Skupštine.

Predsednik Skupštine Republike Kosovo Veseli je istakao da sudbina našeg naroda je bila takva da i nakon 19. godina još ne znamo ništa o nestalima.

Veseli je istakao da je kletva nad Srbijom od naše dece , braće i sestri, majki i očeva nestalih.

Čelnik Skupštine je dodao da je sada jasno da Kosovo, kao nezavisna i suverena država, ide u prigovore za priznavanje od strane Srbije i druge alternative neće biti.

"Mi smo ponosni na našu prošlost i nećemo stati na našem putu razvoja. Imamo snažne partnere, SAD i ostale zapadne zemlje. Kao država i institucije, nećemo stati. Porodice trebaju biti jake i ponosne. Znam da su u pravu i da nisu zadovoljne nama, ali svi trebamo da znamo da je Srbija nanela štete Kosovu i za to treba da odgovara, „ istakao je predsednik Skupštine Veseli.

Nakon toga predsednik Skupštine Veseli je primio u holu Skupštine porodice nestalih sa kojima je razgovarao i obezbedio ih je da će u finalnoj fazi dijaloga Kosovo-Srbija, kosovska delegacija sa prioritetom diskutovati o nestalim licima, jer Srbija zna njihovu sudbinu i obavezna je da odgovora o teškim ranama koje imaju porodice nestalih već dve decenije.

 

Kryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturveKryeparlamentari Veseli bëri nderime te obelisku i të pagjeturve