Vesti

Sa sednice Komisije za budžet

Sreda, 05.12.2018
Komisija za budžet i financije je, na današnjoj sednici kojoj je predsedavao, LumirAbdixhiku, predsednik, razmotrila niz nacrte zakona i to Sporazuma o kreditu između Republike Kosova i Unikredit Bank Austria Ag za Projekat Sistema za uklanjanje otpadnih voda za Opštinu Podujevo.

Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o kreditu između Republike Kosova i Unicredit Bank Austrija Ag o Projektu sistema za uklanjanje otpadnih voda za opštinu Podujevo, kao i Nacrt zakona o porezu na dodatnu vrednost, (koji je na današnjoj sednici razmatran u načelu), podneo je i obrazložio ministar Ministarstva finansija Bedri Hamza.

Nakon toga, Komisija je usvojila i Nacrta zakona o statusu albanskih obrazovnih radnika u Republici Kosova od školske 1990/91 do školske godine 1998/99, i amandmane Funkcionalne komisije za obrazovanje, nauku, tehnologiju, kulturu, omladinu, sport, inovacije i preduzetništvo, Nacrta zakona o Tužilačkom savetu Kosova i amandmane Komisije za zakonodavstvo, mandate, imunitet, Poslovnik Skupštine i nadgledanje Agencije protiv korupcije, Izveštaj sa preporukama Radne grupe komisije, o Nacrtu zakona o porezu na ličnim dohocima, kao i Izveštaja sa preporukama Radne grupe komisije o Nacrtu zakona o porezu na dohocima korporacija.

Na kraju ove sednice, predstavnik GIZ-a pred komisijom su podneli njihovu izvršenu analizu, koja se odnosila na Nacrtu zakona o budžetu za 2019. godinu.

 

Mbledhja e Komisionit për Buxhet