Lajmet e fundit

Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës

E Mërkure, 20.03.2019
Kësaj radhe qytetarët e Skenderajt patën rastin të jenë pjesë e debatit me deputetët të Kuvendit të Republikës së Kosovës.
Aktiviteti Ditët e Kuvendit që organizohet nga Forumi për Transparencë Parlamentare, me përkrahjen e NDI, këtë herë në panel kishte deputetët: Teuta Haxhiu, Mergim Lushtaku, Bekim Haxhiu dhe Salih Zyba.
Më shumë se 60 qytetarë ishin mbledhur në Kuvendin Komunal për ti paraqitur shqetësimet dhe kërkesat e tyre tek përfaqesuesit që kishin perballë.
Pyetjet apo problemet të cilat ata i theksuan, ishin: dëmet e luftës, gjendja e gjykatave në vend, viktimat e dhunimeve gjatë luftës, projekti Kosova e re, vdekjet dhe lëndimet e punëtorëve në vendin e punës, migrimi i të rinjve nga vendi, nepotizmi, ndërtimi i sallës së sportit në Skenderaj, gjendja e klubeve të volejbollit të kësaj komune, zbatimi i ligjit, liberalizimi i vizave, mungesa e investimeve strategjike, bashkëpunimi në mes deputetëve dhe asambleistëve, ndërprerja e pagesës së rrymës nga qytetarët e Kosovës për komunat në veri, diskriminimi në paga i punëtorëve, punësimet në Telekom, KQZ-ja, zhvillimi ekonomik, ndërprerja e punimeve për ndërtimin e kompleksit banesor për familjet e dëshmorëve, ndalimi i pirjes së duhanit në vendet e mbyllura, aksidentet fatale në komunikacion (vendosja e radarëve elektronikë dhe shtimi i patrullave policore), ndërtimi i gjimnazit Hamëz Jashari, mosfunksionimi i sistemit shëndetsor, ligji për sponzorizim, strategjia për rini, ligji për vullnetarizëm të njihet si pervojë e punës, projektet e reja për zhvillimin ekonomik të kësaj komune, mbyllja e lojërave të fatit afër shkollave.
Por, ajo që u diskutua më tepër nga të pranishmit, sidomos nga studentët, ishte krijimi i vendeve të reja të punës për të rinj, vecanërisht diskriminimi që ju bëhet këtyre të fundit për shkak se nuk ju ofrohet mundësia e krijimit të përvojes së punës, gjë që kërkohet në konkurse të punës.
Nga ana tjetër, qytetarët u shprehën se do ishte e udhës edhe krijimi i një institucioni apo sistemi që mban përgjegjesi dhe që do jepte llogari tek qytetarët.
Debati i sotëm, sipas qytetarëve të Skenderajt, ishte i nevojshëm dhe i qëlluar dhe, sipas tyre, do ishte mirë që takie të tilla të organizoheshin më shpesh. Deputetët ishin falenderues për qytetarët që kishin ardhur në këtë debat.

Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 6Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 5Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 4Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 3Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 2Qytetarë të Skenderajt shprehin shqetësimet dhe kërkesat para deputetëve të Kuvendit të Kosovës 1