Lajmet e fundit

Në Strasburg po mbahet takimi VI i përbashkët i KPSA-së, BE-Kosovë

E Enjte, 14.02.2019
Komisioni Parlamentar i Përbashkët për Stabilizim Asociim, Bashkimi Evropian-Kosovë, po mban sot në Strasburg mbledhjen e 6-të të përbashkët, në të cilën pjesëmarrës janë 13 anëtarë nga Parlamenti Evropian dhe 13 anëtarë nga Kuvendi i Kosovës. Përfaqësues nga Qeveria e Kosovës është ambasadori i Kosovës në Bruksel, ndërsa përfaqësues nga Komisioni Evropian, David Cullen, udhëheqës i njësisë në Drejtorinë e Përgjithshme për ish-Republikën e Maqedonisë dhe Kosovës.

Në takim po shkëmbehen pikëpamje lidhur me situatën aktuale të marrëdhënieve në mes të Kosovës dhe BE-së. Temat tjera që do të diskutohen janë: dialogu në mes të Kosovës dhe Serbisë, transformimi i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjendja sociale dhe ekonomike në Kosovë, si dhe liberalizimi i vizave.

Nën udhëheqjen e deputetit Memli Krasniqi, delegacioni i Kuvendit të Kosovës përbëhet nga deputetët: Elmi Reçica, Arben Gashi, Glauk Konjufca, Blerta Deliu-Kodra, Vjosa Osmani-Sadriu, Albulena Haxhiu, Armend Zemaj, Bilall Sherifi, Time Kadrijaj dheVisar Ymeri, ndërsa nga Parlementi Evropian, nën udhëheqjen e Tonino Piculas, delegcioni përbëhet nga: Dobravka Suica, Thomas Waitz, Dominique Bilde, Cornelia Ernst, Tanja Fajon, Lukas Mandl, Jozo Rados, Laszlo Tokes, Ruza Tomasic, Daniele Viotti, Julie Ward, Zeljana Zovko, Amjad Bashir.

 

 

Në Strasburg po mbahet takimi VI i përbashkët i KPSA-së, BE-KosovëNë Strasburg po mbahet takimi VI i përbashkët i KPSA-së, BE-KosovëNë Strasburg po mbahet takimi VI i përbashkët i KPSA-së, BE-KosovëNë Strasburg po mbahet takimi VI i përbashkët i KPSA-së, BE-Kosovë