Vesti

Delegacija Skupštine Republike Kosova boravi u Hagu – Kraljevstvu Holandije

Petak, 14.06.2019
Delegacija Skupštine Republike Kosova, u sastavu: Time Kadriaj, potpredsednica Komisije za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije, Glauk Konjufca, Fatmire Kollçaku, Zenun Pajaziti, Visar Ymeri članovi ove Komisije i Milaim Zeka član Komisije za Evropske integracije, zvanično borave u Hagu - Kraljevstvu Holandije (13. 06.2019. god.).

Delegacija Skupštine Republike Kosov, odnosno Komisija za Evropske integracije i Komisija za spoljne poslove, dijasporu i strateške investicije, održavale su razne susrete u Parlamentu i u Ministarstvu spoljnih poslova Holandije.

U Holandskom Parlamentu, Kosovska je delegacija primljena od predstavnika Komisije za evropska pitanja i Komisije za sigurnost g-đe Anne Mulder i g-dina Sven Koopmans. Isto tako delegacija je primljena i od predstavnika Ministarstva spoljnih poslova zemlje domaćina, g-đe Janna vab der Velde, rukovodilac Divizije za Jugo - istočnu Evropu sa ostalim zvaničnicima MSP-a zaduženi za Zapadni Balkan.

U toku ovih susreta, diskutovalo se o procesu evropskih integracija i perspektivu Kosova, sa posebnim naglaskom o procesu liberalizacije viza za građane Republike Kosova. Članovi delegacije Skupštine Republike Kosova su tražili podršku od Holandskih institucija u procesu liberalizacije viza.

 

Një delegacion i Kuvendit të Kosovës po qëndron në Hagë të Mbretërisë së Holandës Një delegacion i Kuvendit të Kosovës po qëndron në Hagë të Mbretërisë së Holandës Një delegacion i Kuvendit të Kosovës po qëndron në Hagë të Mbretërisë së Holandës